Nagyon fontos tisztába tenni egy fogalmat már most. Mi is az a szerencsejáték? Egy olyan játék, amelyben a szerencsének is szerepe van. Igen ám, de emiatt hajlamosak az emberek elfeledkezni arról, hogy azért mert egy játékhoz szerencse is kell, az nem zárja ki azt, hogy tudásra is szükség van. Vegyük csak azt példának, hogy mi történik, akkor amikor elszáll a versenyt vezető Forma-1-es pilóta motorja. Ezt nevezzük balszerencsének. Most vegyük azt, hogy egy világbajnok pilótával ez megtörténik 3-4 versenyen egymás után (volt rá példa). Ilyenkor bármennyire is jó, a sok kiesés miatt esélye sem lesz a világbajnoki pontversenyben. Viszont emiatt még nem nevezzük a Forma-1-et szerencsejátéknak.

 

Ugyanez a helyzet a szerencsejátékkal is. Amikor Fortuna nem áll mellettünk, akkor a fejünk tetejére állhatunk, akkor sem fogunk nyerni. Ilyenkor egy jó Forma-1-es pilótához hasonlóan kielemezzük a játékunkat, hogy valóban mindent a legjobban csinálunk-e és ha igen, akkor nyugodtan várjuk hogy megforduljon a szerencsénk, hogy végre megint minket intsenek le elsőként azzal a bizonyos kockás zászlóval.

Így megvizsgálva a szerencsejáték fogalmát már egészen más a leányzó fekvése. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy az életben a tudás mellett mindenhez kell szerencse is és ez teszi az életünket oly kiszámíthatatlanná, izgalmassá.


Valószínűleg ez az izgalom és a nagy nyeremény vágya csábít téged is a kaszinóba és ha valóban minden körben körmöt szeretnél rágni az adrenalin szinted miatt, akkor a rulettet neked találták ki.

 

Online rulett


A rulett szabályai:

A rulett két részből áll. Egy rulettkerékből, amelyen 0-36-ig sorakoznak a számok és egy játékmezőből, ahol különböző eseményekre lehet fogadni. Miután megtetted a tétedet a játékmezőn, a rulettkerék mozgásba lendül és ha olyan számon, színen, tartományban landol a golyó, amelyre fogadtál, akkor a ház kifizeti az ahhoz tartozó nyereményt és új kör kezdődik.


A kaszinókban többféle rulett közül választhatsz, de érdemes az Európai Rulettet választani, mert ott a legkisebb a ház előnye. Az Amerikai Rulettben a nulla mellett egy dupla nulla (00) is helyet kapott, amely megnöveli a ház előnyét.


A tétek sokszínűsége:


A rulettben belső és külső téteket különböztetünk meg. A következő néhány sorban megismerkedsz az összes létező fogadási lehetőséggel.


Belső tétek:

STRAIGHT UP: Ez a legegyszerűbb fogadás. A játékmezőn különböző számokra teheted meg a tétjeidet. Egyszerre korlátlan számú mezőre pakolhatsz zsetonokat.

 

SPLIT BET: Ebben az esetben nem egy számra, hanem két szomszédos számra tehetsz tétet. Ilyenkor a két számot elválasztó vonalra kell tenned a téted. Ezt nevezik megosztott tétnek.

 

STREET BET: Három egymás melletti számra tehetsz tétet, amelyek egyben egy sort is alkotnak. Innen ered az utcai tét elnevezés is. Ilyenkor a zseton a sor szélére kerül.

 

CORNER BET:  A játékmezőn úgy fogadhatsz négy egymás szomszédságában lévő, négyzetet alkotó számra, hogy a zsetont a négyzet metszéspontjára helyezed. Ezt nevezzük sarok tétnek.LINE BET: Az angol elnevezés igen csak árulkodó. Bizony ez a sor tét. Ilyenkor két külön hármas sorban hat különböző számra fogadhatsz méghozzá úgy, hogy a zsetont a két számsor közötti elválasztó vonal és az asztal határvonalának metszéspontjára teszed.

Külső tétek:

COLUMN BET: A játékmezőn mindegyik oszlop alján találsz egy 2to1 feliratot. Ilyenkor az adott mezőt lefeledő 12 számra fogadhatsz. Ebben az esetben természetesen a nulla nem játszik. Ezt hívjuk oszlop tétnek.


DOZEN BET: A játékmező három tucat számra van felosztva. Ennek megfelelően kedved szerint fogadhatsz bármelyik tucatra az 1st 12, 2nd 12, vagy a 3rd 12 mezőkre helyezve a zsetont. A nullák a tucat tét esetén sem játszanak.


RED/BLACK: Arra fogadhatsz, hogy a következő kipörgetett szám fekete, avagy piros lesz.


EVEN/ODD: Itt azt tippelheted meg, hogy a következő szám páros, vagy páratlan lesz. Természetesen ha nullát pörgetsz, akkor elveszted a téted, mert a nulla nem is páros és nem is páratlan szám.


TOP/BOTTOM BET: A játékmező keskenyebbik oldalának két ellentétes sarkában találsz két feliratot Az 1 to 18, illetve a 19 to 36 mezőben arra fogadhatsz, hogy az adott szám 1-18. közé, vagy 19-36. közé esik. A nulla ebben az esetben sem számít.


Érdekes statisztikai adalék lehet az is, hogy a legtöbb kaszinóban az utolsó 13 pörgetés eredményét bármikor megtekintheted játék közben.


A rulett nem egy egyszerű játék. Persze csak akkor nem, ha nyerni is szeretnél. Ha csak szórakozni akarsz akkor már most irány a rulett asztal mert garantáljuk, hogy az adrenalin szinted az egekbe szökik majd. Viszont ha nyerni is szeretnél ezzel a népszerű játékkal, akkor a következő cikkünket is olvasd el, ahol megismertetünk téged a kezdő tétrakási stratégiával.

 

Neked ajánljuk:
A kaszinók legnépszerűbb játéka